Doelgroepen

 

Food fulfilment 

 
 

Er zijn intussen vele dienstverleners die ervoor zorgen dat wat wordt geoogst zo snel mogelijk bij de consumenten op tafel komt. Uiteraard maak het verschil uit of het “vers” (sla), gekoeld (zuivel) of bevroren (vlees) moet worden verwerkt. Het beheersen van de deze stromen, inkomend en uitgaand, is een complex proces. Deze dienstverleners kunnen daarnaast ook zorgdragen voor administratie, voorraadbeheer en facturatie, en zelf ook e-commerce diensten.

 

Distributie voor webshops

Deze food-fulfilment bedrijven richten zich vooralsnog op de B2B markt: leveren in grotere batches aan restaurantketens, cateraars en instellingen. Intussen komen ook consumenten steeds nadrukkelijker in beeld alsmede inkoop bij de boeren zelf. Het gehele proces van ompakken/verpakken, geconditioneerd bewaren, geconditioneerd vervoeren wordt steeds vaker als dienst geleverd ten behoeve van de korte keten. Intussen richten ze zich dus ook op starters en innoverende (korte keten) ondernemers, zoals samenwerkende boeren met streekproducten, of lokale ondernemers die voedselboxen (groenten/fruit) aanbieden.

 

logistiek verbreedt

Logistieke dienstverleners zien grote uitdagingen/kansen, met name als gevolg van veranderingen in de supply chain door de opkomst van e-commerce (web shops) waaronder ook online korte afzetketens. Online korte afzetketens bieden een potentiële groei en dito kansen voor logistieke dienstverleners. Steeds meer kleine nieuwe partijen doen hun intrede met slimme, specifieke, al dan niet duurzame oplossingen voor de last mile, het aan huis afleveren.

Onderzoeken zien grote mogelijkheden door een specialisatie. Bijvoorbeeld bij de verdere ontwikkeling van geconditioneerde warehousing en vervoer van agrarische producten, die een sterke groei laten zien.

 

 

 

 

 

“Er ontstaan innovatieve ontzorgingsdiensten in de supply chain – waarom zouden we daar in de korte ketens geen gebruik van maken?”

— Theo Thewessen (HAS Lector Location Intelligence)

 
 

e-fulfilment: Store, Pick, Pack, Ship

Er ontstaat een geheel nieuwe business die zich richt op een totale outsourcing van de logistiek gekoppeld aan webwinkels. “U runt de webshop, wij zorgen voor een snelle, goedkope en efficiënte afhandeling”.

Deze zogenaamde e-fulfilment bedrijven dragen zorg voor geconditioneerde opslag/warehouse management, het barcoderen van de producten, verzamelen van bestellingen (picking), verpakken en labelen en het verwerken van de retouren. Ook diensten zoals “THT management” (bij beperkt houdbare producten) kan onderdeel zijn. Het gehele proces is 100% data gedreven en digitaal. Vaak laten ze de fysieke bezorging weer over aan een professionele carrier, zoals PostNL, DPD, DHL die online zijn aangesloten aan het fulfilment platform. Deze diensten kunnen worden aangeboden tegen scherpe tarieven, aangezien volumes en ook opslagruimte worden gedeeld met andere webwinkels (shared service). Het wordt interessant hoe deze bedrijven zich gaan ontwikkelen i.r.t. food fulfilment


 
 
 

Voorbeelden van concepten

 
 

nieuwe toetreders

Bubble Post werkt volgens een stadsdistributie-principe: vanuit depots aan de randen van de steden worden dagelijks duizenden pakketjes per elektrische fiets en elektrische bestelwagen afgeleverd. Ze organiseren een zogenaamde “ecologische levering” binnen de stadskern.

Het vervoer kan ook geconditioneerd plaatsvinden. Het vervoer kan ook geconditioneerd plaatsvinden. Voorheen was alleen het transport naar de magazijnen gekoeld, nu ook de last mile. Hiervoor worden gekoelde cargo fietsen en koelwagens op aardgas ingezet die voorzien zijn van een gekoelde laadruimte. Dit resulteert in meer flexibiliteit voor groothandels en horecaleveranciers in de stad. Ze hebben voorzieningen voor klanten (business) om voor het inplannen en tracken van leveringen en API integratie t.b.v. data communicatie. In Nederland is Bubble Post actief in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

 

Oude bekende, nieuwe business

Voor PostNL is de bezorging van food  een belangrijke driver voor hun groeiplannen, ze willen marktleider worden in food delivery. Ze richten zich op de professionele aanbieders (retail, handel). Supermarktformules gebruiken de diensten van PostNL voor food delivery Hoogvliet, Ekoplaza. Maar ook aanbieders van maaltijdboxen zoals Marley Spoon, de Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu of food aanbieders als ‘Samen een koe kopen’ besteden hun logistiek uit bij PostNL.

Om de foodmarkt optimaal te kunnen bedienen heeft PostNL heeft een foodbox ontwikkeld met een koelelement waardoor de producten op de juiste temperatuur blijven om ze vers te houden, en heeft het een eigen ingericht netwerk voor food opgezet met aparte ICT, app’s, commercie en operatie.

Uber: meer dan een taxi

Uber experimenteert met allerlei nieuwe vormen van logistiek, met wisselend succes. Middels UberRUSH kan een webshop on demand, online een koerier inschakelen. Een dienst die sinds 2016 mogelijk in verschillende steden in de USA.

Met een API kunnen ondernemers de bezorgoptie van Uber bijvoorbeeld standaard opnemen in de checkouts van hun webwinkels. Onder andere T-Mobile maakt al gebruik van de dienst voor de verzending van telefoons. 1800flowers, grote bloemenwinkel, gebruiken de techniek voor het bezorgen van bloemen en cadeaus. Ook zo’n 25.000 restaurants maken gebruik van deze dienst.

UberEATS is een logistieke dienst die maaltijden van locale restaurants thuis bezorgd. In Nederland hebben ook grote ketens als McDonalds hebben besloten de logistiek van thuisbezorging niet zelf ter hand te nemen maar uit te besteden aan UberEATS.

 

Social delivery

Deze fulfilment diensten overbruggen de complexe last mile door slim een beroep doen op de samenleving. Vaak wordt een online bestelling doet afgeleverd op het moment dat je niet thuis bent. Door het inschakelen van een buurtgenoot die overdag thuis is kan het pakketje alsnog in ontvangst worden genomen. ‘s Avonds kan het pakketje bij de betreffende persoon worden opgehaald of zelfs worden bezorgd. Mensen die zich aansluiten als afleverpunt worden hiervoor beloond, en vooraf word gecheckt of zij een goede locatie aanbieden om pakketten te ontvangen. Hiermee wordt een onafhankelijk netwerk van pick up- en retourpunten geleverd die bestaan uit zowel particulieren als kleine retailers. Voorbeelden zijn ViaTim en Homerr. -